Nacionalni strokovni posvet ZAPELJEVANJE V BRANJE ali kako branje živi na spletu

Na mednarodni dan pismenosti, 8. septembra 2021, lepo vabljeni v Cankarjev dom na strokovni posvet Bralnega društva Slovenije.

Na tokratnem posvetu z naslovom ZAPELJEVANJE V BRANJE ali kako branje živi na spletu boste lahko spoznali nove trende pojavljanja knjig in branja na spletu ter se seznanili z različnimi praksami navduševanja in spodbujanja k branju. Vabljeni strokovnjaki bodo v svojih prispevkih in preko delavnic predstavili različna spletna orodja in družabna omrežja, ki jih lahko uporabite pri svojem delu.

Na posvetu se bo tudi uradno začel Nacionalni mesec skupnega branja 2021.

Posvet sofinancira Javna agencija za knjigo RS.
Partnerji in soorganizatorji posveta so (po abecedi): Cankarjev dom, Portal Dobre knjige in RTV Slovenija.

Program

posveta najdete tu: Program posveta BDS 2021 (pdf, 330 KB)

Prijava

Prijavite se lahko preko spletnega obrazca: Prijava na posvet 2021 (google.com)
(Posvet je vključen tudi v sistem Katis. Zaposleni v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki želite prejeti potrdilo o izobraževanju, morate poleg spletne prijavnice opraviti prijavo tudi v Katisu.

Zaradi izbire delavnic v dopoldanskem in popoldanskem terminu je prijava preko spletnega obrazca nujna.)

 

Foto: Nada Žgank, Arhiv Kulturnega bazarja

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.