Vabilo ob 70-letnici Čebelice

by | Okt 23, 2023 | Naslovnica, Novice

Ob 70-letnici Čebelice, najstarejše slikaniške zbirke na Slovenskem, vas založba Mladinska knjiga v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana vabi na osrednjo slovesnost, ki bo v sredo, 25. oktobra 2023, ob 11. uri v Knjižnici Otona Župančiča, dvorana v 3. nadstropju, Kersnikova ulica 2 v Ljubljani.

Častna pokroviteljica jubileja je predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar.

Na slovesnosti bodo podeljena priznanja nagrajencem prazničnega natečaja Leti, leti   ̶   70 let, ki je potekal pod okriljem revij Ciciban in Cicido. Z nami bodo tudi ustvarjalci in soustvarjalci letošnjih jubilejnih čebelic, med njimi ilustratorka Marjanca Jemec Božič, ki je letos dopolnila 95 let.  Andrej Rozman Roza bo s svojim nastopom  udeležence popeljal v svet domišljije.

Po slovesnem dogodku bo predsednica Nataša Pirc Musar v 2. nadstropju knjižnice odprla razstavo izbora čebelic od začetka do danes.
 
Praznujmo skupaj vse leto – s knjigami!

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.