Vabilo ob 70-letnici Čebelice

by | Okt 23, 2023 | Naslovnica, Novice

Ob 70-letnici Čebelice, najstarejše slikaniške zbirke na Slovenskem, vas založba Mladinska knjiga v sodelovanju z Mestno knjižnico Ljubljana vabi na osrednjo slovesnost, ki bo v sredo, 25. oktobra 2023, ob 11. uri v Knjižnici Otona Župančiča, dvorana v 3. nadstropju, Kersnikova ulica 2 v Ljubljani.

Častna pokroviteljica jubileja je predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar.

Na slovesnosti bodo podeljena priznanja nagrajencem prazničnega natečaja Leti, leti   ̶   70 let, ki je potekal pod okriljem revij Ciciban in Cicido. Z nami bodo tudi ustvarjalci in soustvarjalci letošnjih jubilejnih čebelic, med njimi ilustratorka Marjanca Jemec Božič, ki je letos dopolnila 95 let.  Andrej Rozman Roza bo s svojim nastopom  udeležence popeljal v svet domišljije.

Po slovesnem dogodku bo predsednica Nataša Pirc Musar v 2. nadstropju knjižnice odprla razstavo izbora čebelic od začetka do danes.

Praznujmo skupaj vse leto – s knjigami!