Ste se že prijavili na letošnji posvet Bralnega društva Slovenije, ki bo 8. septembra? Ne pozabite, program s prijavnico je na naši spletni strani.

Stefan Salamonsberger pa vabi člane Bralnega društva Slovenije na strokovno srečanje z naslovom Prihodnost branja, ki bo od 20. do 22. septembra v Münchnu.

O tem, kaj in kako se bo bralo čez dvajset in petdeset let, o hibridnih besedilih in o vlogi branja v današnji družbi, pa o tem, kako razvoju sledijo knjižnice, knjigarne, založbe se bodo na 18. letnem posvetu IBG (die Internationale Buchwissenschaftliche Gesellschaft) v sodelovanju z münchensko Hišo literature (http://www.literaturhaus-muenchen.de/) spraševali strokovnjaki s področja pedagogike, kulturne politike, založništva, bralci in bralke.

Kotizacije ni.

Spletna stran posveta: http://www.buchwiss.de/5-0-Jahrestagungen.html

Mag. Stefan Salamonsberger je vodja živahno ustvarjalne ekipe Abenteuer Buch (www.abenteuerbuch.com), ki se ukvarja z branjem, knjigami in medijskimi študijami, in znanstveni sodelavec na univerzah v Münchnu in Kölnu. Še posebej se posveča projektom s področja multimedialnega branja in književnosti ter vzgoji za digitalne medije.