Bralno društvo Slovenije bo mednarodni dan pismenosti 2017 obeležilo s strokovnim posvetom, ki bo 8. septembra potekal na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani. Tema letošnjega posveta E-gradiva kot bližnjica do uspeha? omogoča nadaljevanje razpravljanj, ki jih je Bralno društvo Slovenije spodbudilo že pred leti, ko so bila posvetovanja namenjena različnim (novim) branjem. Vabilu k sodelovanju so se odzvali številni priznani strokovnjaki, ki bodo predstavljali izsledke svojih preučevanj in raziskav omenjenega področja, predstavljeni pa bodo tudi nekateri dobri primeri iz prakse. Posvetovanje bo odprlo kritičen pogled na e-gradiva; znova se bomo spraševali tudi o linearnem in digitalnem branju ter o učinkih le-tega na pouk in na bralca.

Lepo vabljeni založniki, strokovni delavci v izobraževanju, knjižničarji in vsi, ki vas zanima ta tematika!

Še niste član Bralnega društva Slovenije? Pristopno izjavo najdete tukaj.