Spoštovane članice in člani Bralnega društva Slovenije,

Kot ste opazili, se že nekaj časa trudimo s spremembo statuta našega društva. Težava je v tem, da so postopkovno zadeve precej zapletene in vsak korak terja čas in ponovno usklajevanje. Zdaj je videti, da imamo dokončno prenovljeno besedilo, usklajeno z upravno enoto. Radi bi ga predložili v potrjevanje na upravno enoto čim prej, da lahko zaprosimo tudi za status društva v javnem interesu, kar nam bo omogočalo kandidaturo za sredstva, s katerimi krijemo svojo dejavnost.

Zato vas ponovno prosimo, da nam v okviru tokratnega sklica dopisnega zbora članov pošljete svoja soglasja. Besedilo novega statuta je v prvi priponki, v drugi je soglasje. Oboje je objavljeno tudi na naši spletni strani.

Prosim, izpolnite in podpišite soglasje in nam ga pošljite najkasneje do 22. 7. 2019 na naslov bralno.drustvo.slovenije@gmail.com.

Upam, da je to zadnji korak pri prenovi osnovnega dokumenta društva.

Hvala vsem za sodelovanje že vnaprej.

Žalim vam prijetno poletje.

Savina Zwitter
predsednica BDS

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.