Spoštovane članice, spoštovani člani Bralnega društva Slovenije,

Na včerajšnjem občnem zboru se nas je zbralo premalo, da bi bili sklepčni in bi lahko odločali o spremembah statuta. V končni predlog smo vključili še nekaj manjših sprememb (npr. da so seje organov društva lahko dopisne). Prejšnje potrjevanje sprememb ni bilo upravno pravilno, nismo upoštevali vseh predpisanih rokov. Zato se opravičujem, da vas ponovno pozivam k oddajanju soglasij.

Po upravnem postopku mora biti gradivo (Končni predlog popravljenega statuta)  objavljeno 14 dni pred glasovanjem, ki potem poteka.

V priponki Soglasje je tudi že obrazec soglasja. Prosim, če ga natisnete, izpolnite, podpišete in mi poskeniranega pošljete do 8. 3. 2019 na e-naslov savina.zwitter@gimb.org. Datum je že izpolnjen, ker mora biti pred podpisovanjem dokument na voljo na spletni strani 14 dni.
Končni predlog popravljenega Statuta BDS
Soglasje

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.