Simpozij z naslovom “Vaje v rasti: čudežna moč knjižnih serij”

by | Feb 27, 2024 | Naslovnica, Novice

Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo vas vabi, da se jim v sredo, 13. marca, ob 8.15 uri, pridružite v Knjižnici Otona Župančiča na simpoziju z naslovom Vaje v rasti: čudežna moč knjižnih serij.
Pogovarjali se bomo o značilnostih knjižnih serij in njihovi moči, da motivirajo za branje.
Več informacij o dogodku boste našli v priloženem programu (pdf, 1 str., 140 KB), prijavite pa se lahko tu do 6. marca 2024.

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.