Bili smo tam, poslušali smo in se veliko naučili:

V petek 12. oktobra 2012, je Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS pripravilo
simpozij, ki je bil namenjen mentorjem bralne značke na vseh stopnjah,  vzgojiteljem v vrtcih, učiteljem nižjih razredov OŠ, specialnim pedagogom, šolskim knjižničarjem in (mladinskim) knjižničarjem splošnih knjižnic. Naslov letošnjega strokovnega srečanja je bil “Branje otrok v predšolskem in zgodnjem šolskem obdobju, branje otrok z različnimi posebnimi potrebami”. Udeleženci so z zanimanjem prisluhnili referentom, ki so predstavili psihološki pogled na porajajočo se pismenost (dr. Sonja Pečjak), vlogo odraslih pri razvijanju jezikovne zmožnosti otroka (dr. Simona Kranjc), bralno razumevanje otrok iz manj spodbudnega okolja (dr. Milena Košak Babuder), težave pri branju in dejavniki tveganja za razvoj sprecifičnih učnih težav (mag. Alenka Zupančič Danko), branje otrok z motnjami v duševnem razvoju (Ana Koritnik), slepih in slabovidnih otrok (dr. Aksinja Kermauner) in otrok v tujejezičnem in večjezičnem okolju (Andreja Duhovnik-Antoni, Marijanca Ajša Vižintin in Tatjana Vučajnk). Spregovorili pa so tudi večno aktualnih temah: o kakovostni ilustraciji (dr. Tomaž Zupančič), kakovostnih knjigah za otroke (dr. Dragica Haramija) in o tem, kako jih izbrati (mag. Tilka Jamnik).

Bralno društvo Slovenije upa, da se vsi, ki se nas tema bralcev s posebnimi potrebami tako ali drugače dotika, srečamo ponovno 9. septembra 2013 v Cankarjevem domu, tokrat na strokovnem posvetovanju Bralnega društva. (TJ)

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.