Od 19. do 21. maja bo v in ob ljubljanski Filozofski fakulteti spet še posebej živahno. V okviru sedaj že dodobra uveljavljenega sejma akademske knjige Liber.ac se bo govorilo o glasbi in se jo seveda tudi predvajalo ter poslušalo, brskalo se bo po knjigah in se jih kupovalo po ugodnih cenah, klepetalo se bo z avtorji in o avtorjih. Brneli bodo brezpilotni letalniki FlyEye, obiskovalci se bodo lahko spoznali z nordijsko hojo ali pa  – na nekoliko drugačen način – s prostori okrog sebe.

Še veliko več o bogatem programu najdete na:

http://www.ff.uni-lj.si/1/Knjige/Knjigarna/Liber.ac.aspx

Pridite, vstopnine ni!

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.