Razstava Pot knjige

by | Jan 22, 2024 | Naslovnica, Novice

Razstava Pot knjige še vedno zavzeto kroži po Sloveniji: en izvod posoja Javna agencija za knjigo RS (JAK), enega pa Bralno društvo Slovenije.
Za slednjega je v spodnji preglednici po letih navedeno, kolikokrat je krožil po ustanovah, največkrat med šolami, pa tudi po knjižnicah…
Ob postavitvi v svojih prostorih, ustanova gostiteljica dobi v last tudi tiskan izvod knjižice vseh plakatov, ki nam jih prijazno odstopi JAK, za kar se jim zahvaljujemo. Knjižica je sicer v elektronski obliki na voljo tudi na spletni strani JAK.

leto Število ustanov
2016 6
2017 7
2018 6
2019 12
2020 5
2021 3
2022 6
2023 6

 

Projekt POT KNJIGE se predstavlja tudi na mednarodnem knjižnem sejmu v Frankfurtu 2023, kjer je Slovenija v oktobru 2023 častna gostja in na mednarodnem knjižnem sejmu v Bologni 2024, kjer je Slovenija prav tako častna gostja v aprilu 2024.

Izposoja razstave je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati.
Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org.

Dodatne informacije o projektu boste našli na spletni strani JAK.

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.