Priprave Nacionalnega meseca skupnega branja, ki bo potekal od 8. septembra do
8. oktobra
, so v polnem teku. Veseli smo podpore številnih ustanov na nacionalni ravni (ministrstva in njihovi javni zavodi, različna stanovska društva …), številnih občin ter drugih ustanov, ki so se odzvale na naše povabilo.
Seznam podpornikov.

Častni pokrovitelj Nacionalnega meseca skupnega branja je Slovenska nacionalna komisija za UNESCO.

Vsi pobudniki Nacionalnega meseca skupnega branja ter tudi mnogi podporniki že pripravljamo dogodke, ki se bodo izvajali v času od 8. septembra do 8. oktobra. V partnerstvu z Andragoškim centrom Slovenije na spletni strani https://pismenost.acs.si/” pripravljamo »dogodkovnik« za mesec skupnega branja. Dogodkovnik bo uporabnikom omogočal dostop do informacij o različnih dogodkih (za otroke, za družine, za odrasle, za strokovne delavce …) po vsej Sloveniji. Informacije bomo lahko iskali po različnih ključih (starost, vrsta dogodka, kraj oziroma regija …). Prve informacije bodo na voljo že v drugi polovici julija, dopolnjevali pa jih bomo vse do zaključka Nacionalnega meseca skupnega branja, 8. oktobra.

Tako kot smo napovedali, bodo na voljo zelo različni dogodki za različne ciljne skupine. O pomembnejših nacionalnih dogodkih vas bomo obveščali še posebej na spletnih straneh vseh pobudnikov in partnerjev Nacionalnega meseca skupnega branja, upamo pa, da bodo našo pobudo podprli tudi številni mediji.


NMSB obvestilo

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.