Predstavitev nacionalnega projekta Javne agencije za knjigo RS Rastem s knjigo OŠ in SŠ v novem šolskem letu

Vabilo na predstavitev projekta JAK Rastem s knjigo OŠ in SŠ

Mestna knjižnica Ljubljana, Center za mladinsko književnost in knjižničarstvo Pionirska, vas vabi 13. oktobra 2021 ob 10. uri vabi na dogodek v okviru Strokovne srede z naslovom: Predstavitev nacionalnega projekta Javne agencije za knjigo RS Rastem s knjigo OŠ in SŠ v novem šolskem letuDogodek bo potekal na MKL, Knjižnica Otona Župančiča, Kersnikova 2, dvorana, 3. nadstropje.

Sodelujejo:

  • Tjaša Urankar, JAK, vodja projekta,
  • Vinko Möderndorfer in Jure Engelsberger, avtorja darilne knjige Jaz sem Andrej,
  • Nataša Konc Lorenzutti, avtorica darilne knjige Gremo mi v tri krasne,
  • Alenka Veler, urednica Založbe Mladinska knjiga,
  • Gaja Kos, urednica Miš založbe.

Ogled predstavitvenih filmov projekta Rastem s knjigo OŠ in SŠ 2021.

Predviden zaključek najkasneje ob 12.00 uri.

Vstop v knjižnico in udeležba na dogodku sta možna le ob predložitvi dokazila o izpolnjevanju t. i. PCT pogoja (prebolevnost, cepljenost ali testiranje).

Vabilo si lahko prenesete tudi v PDF obliki.

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.