Predrojstveno obdobje kot temelj za razvoj odnosov: vpliv izkušenj na otrokov razvoj

Primorska podružnica Bralnega društva Slovenije in društvo Univerza za tretje življenjsko obdobje Kras Vas v petek, 3. decembra 2021 ob 17. uri, vabimo na tematsko srečanje z naslovom PREDROJSTVENO OBDOBJE KOT TEMELJ ZA RAZVOJ ODNOSOV: vpliv izkušenj na otrokov razvoj.

Osrednji govorec bo Andrej Pešec, univ. dipl. politolog, predavatelj, svetovalec, trener in strokovni sodelavec v zavodih, podjetjih in nevladnih organizacijah, predsednik Društva Znanje za življenje, avtor  priročnikov (Vzgoja motiviranih, zdravih in odgovornih otrok, Ženske in moški) ter člankov.

S krajšimi prispevki in vprašanji bodo sodelovale članice študijske skupine Berem in se pogovarjam, ki deluje pod okriljem Univerze za tretje življenjsko obdobje Kras.

Kaj in kako oblikujemo oziroma vplivamo na zmožnosti, sposobnosti in dejavnosti v predrojstvenem obdobju, času zametka, zarodka in ploda?  Kako vzpostavljamo medsebojno vez nosečnice in okolja s še nerojenim otrokom? Pomislimo na zvočne kakovostne dražljaje (glasbo, petje, branje, pogovor)? Dobre medčloveške odnose vzpostavljamo od predrojstvenega obdobja do zadnjega diha.

Veseli bomo, če boste z vašim razmišljanjem žlahtili vsebino.

Program „Različnost žlahti“ sofinancira Občina Komen.

Informacije: 031 716 210 ali e-naslov: nadja.mislej-bozic@guest.arnes.si.

Vabljeni na srečanje.

Za zoom povezavo se prijavite do konca meseca novembra na e-naslov: nadja.mislej-bozic@guest.arnes.si.

Vabilo v obliki za tisk (PDF)

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.