Zlate hruške 2021

Praznik zlatih hrušk

Letos se je knjižni sejem preselil na splet, z njim pa tudi podelitev zlatih hrušk. Kolegice in kolegi iz Pionirske so poskrbeli, da si prireditev lahko ogledamo tudi kasneje. 

Praznik zlatih hrušk, kjer podelijo znake in priznanja zlata hruška najslastnejšim knjižnim zalogajem, običajno poteka v Cankarjevem domu v okviru Slovenskega knjižnega sejma.

Ker pa se je tudi letos sejem preselil na splet, so podelitev ob upoštevanju zaščitnih ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa pripravili kar na oddelku za otroke in mladino v MKL Knjižnici Otona Župančiča.

Vabijo k k ogledu posnetka.

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.