Pozdrav v poletje 2021

Lepo pozdravljene, spoštovane članice in člani Bralnega društva Slovenije in obiskovalke in obiskovalci naše spletne strani. Zelo smo veseli, da nam je po dolgem času uspelo prenoviti in posodobiti spletno stran, na kateri boste lažje našli novice in obvestila o dogodkih, povezanih z branjem, bralno kulturo in širjenjem navdušenja nad branjem.

Dostop do prenovljene strani smo načrtovali tako, da vas kar takoj lahko povabimo k našim osrednjim letnim dejavnostim: septembrskemu posvetovanju in začetku Nacionalnega meseca skupnega branja (NMSB). Oboje je predstavljeno v naših novicah. Vabljeni k branju in prijavi na  posvet ter k aktivnemu sodelovanju v NMSB.

Veseli bomo tudi vaših odzivov na prenovljeno stran in morebitnih pripomb, kaj tu pogrešate. Vse to nam lahko pošljete na društveni e-naslov bralno.drustvo.slovenije@gmail.com.

Prijetno poletje vam želim

Savina Zwitter, predsednica BDS

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.