Posvetovanje 2011

Posvetovanje z naslovom »Vloga slikovnih sestavin pri sporazumevanju« je potekalo 8. septembra 2011 – na mednarodni dan pismenosti – v Štihovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani. Številni zanimivi in kakovostni prispevki so navdušili navzoče. Ob tej priložnosti je izšel tudi zbornik »Vloga slikovnih sestavin pri sporazumevanju«.

Ob posvetovanju smo imeli tudi društveni občni zbor, kjer je bila zaslužna profesorica dr. Meta Grosman zaradi vseh zaslug pri delovanju društva imenovana za častno predsednico. Izvoljen je bil tudi novi predsednik, dr. Zoltan Jan. Obema čestitamo. Zapisnik bo na voljo na spletni strani.

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.