Bralno društvo Slovenije sklicuje redni letni občni zbor, ki bo 13. 2. 2019 ob 17.30, v predavalnici številka 005, na Gimnaziji Bežigrad, Peričeva 4, Ljubljana.

Dnevni red:

  1. Izvolitev delovnega predsedstva
  2. Sprememba statuta in potrjevanje
  3. Sprejemanje finančnega poročila za leto 2018
  4. Poročilo o delu BDS v letu 2018 in odmevi nanj
  5. Predstavitev programa dela za leto 2019
  6. Razno

Zaradi pomembnosti formalnih sprememb pozivamo člane k največji možni udeležbi.

Predsednica
Savina Zwitter

Statut – končni predlog

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.