Sreda, 7. 9., ob 18.00
Knjigarna Konzorcij, Ljubljana

Ob petdeseti obletnici mednarodnega dneva pismenosti in ob stoti obletnici rojstva Roalda Dahla se bomo zavihteli v svet besed, domišljije in ustvarjalnosti.

Med Dahlova besedila nas bo s pregledom prevodov v slovenščino prva potisnila Tilka Jamnik, nato pa bosta o Dahlu in o svojem lastnem ustvarjanju spregovorila pesnik, pisatelj in prevajalec Milan Dekleva in prevajalka Ana Barič Moder. Na potovanju med branjem in pisanjem, med slovenščino in tujimi jeziki ter med igrarijami različnih vrst ju bo spremljala Veronika Rot Gabrovec.

Dogodek pripravljata Bralno društvo Slovenije in IBBY Slovenija.

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.