23. april je organizacija UNESCO proglasila za svetovni dan knjige  –  kot pravi Unescova  generalna direktorica Irina Bokova, so knjige pač najmočnejša sila v boju proti revščini in pri graditvi miru.

In kaj se aprila dogaja med knjigoljubci v Sloveniji?

O prvi slovenski Noči knjige si preberite na spletni strani  http://nocknjige.si/

Opozarjamo tudi na bralnospodbujevalno akcijo V zgodovini so skrite zgodbe / v zgodbah je skrita zgodovina‘, ki jo organizirata Slovenska sekcija IBBY in MKL, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo v sodelovanju z Bralnim društvom Slovenije, Društvom Bralna značka Slovenije – ZPMS, DSP – sekcijo za mladinsko književnost ter revijo Otrok in knjiga pri Mariborski knjižnici.  Bralno društvo Slovenije je prispevalo tudi nabor knjig za srednješolsko mladino in odrasle. Več in “vse” na www.ibby.si
in še posebej na:
http://www.ibby.si/images/stories/novice/2014/2.april/V_zgodbah_se_skriva_zgodovina.pdf

Seznam branja

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.