Novoletno voščilo

by | Dec 21, 2023 | Naslovnica, Novice

Iz Gutenbergove je ere.
Čudaški. Staromoden. Bere.
V dneh tehnik, najsijajnejših
on v bukvah je, živi iz njih.

Ne toži. Prav mu je v dvojini
slovenski s knjigo. Po krajini
duha potuje potepuh
za dušni blagor, sol in kruh.
                     Tone Pavček

Zadovoljno, zdravo in uspešno leto 2024 želim vsem našim članicam in članom, enako pa tudi vsem obiskovalkam in obiskovalcem naše spletne strani.
Obenem se veselim ponovnega delovno obarvanega srečanja z vami.

Želim vam prijetne praznike
Savina Zwitter, predsednica

Elektronsko voščilo (pdf, 447 KB).

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.