Mednarodna bralna zveza, naša krovna organizacija, je oktobra sprejela odločitev, da se bo preimenovala v Mednarodno zvezo za pismenost (International Literacy Association). Branje, pravijo, še vedno ostaja osrednje pri vseh njihovih prizadevanjih, menijo pa, da pojem pismenosti enostavno zajema več ključnih zmožnosti (poleg branja tudi pisanje, poslušanje, govorno nastopanje in še kaj).

Več v reviji Reading Today in na spletnih straneh zveze.

P.S. Iskreno upamo, da bo vsaj kratica ostala ista – če nič drugega, že zaradi tradicije (poleg tega pa, seveda, na sogovornika človek vedno naredi vtis, če pove, da je član IRA☺).

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.