Ne spreglejte nove številke revije Slovenščina v šoli (3-4/2014). V rubriki Razprave se tokrat namreč posvečajo razumevanju mladostnikovega branja v najširšem smislu in objavljajo kar nekaj prispevkov o bralni pismenosti. Igor Saksida odpira nekatera ključna vprašanja in ugotovitve v prispevku PISA – sferično zrcalo slovenske pismenosti, Mojca Štraus piše o pomenu bralne pismenosti in o dejavnikih branja glede na spol, socialno-ekonomski in kulturni status, Boža Krakar Vogel pa opozarja na možnost razvijanja splošne bralne pismenosti z literarnim branjem in priporoča doslednejšo uporabo didaktičnega instrumentarija, uporabo strategij ter povezovanje jezikovnega in književnega pouka. To in še več – v branje in razmislek.
http://www.zrss.si/default_zalozba.asp?link=narocanje&t=2&a=0&b=0&vg=0&pubID=657

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.