Danes je dan čist in mehak,
zapreden v čipkaste preje,
potok misli, tenek, srebrn trak,
žubori, kot da se deklica smeje.
(iz pesmi T. Pavčka)

V oktobru, mednarodnem mesecu šolskih knjižnic, je Zveza bibliotekarskih društev Slovenije podelila nagrade Kalanovega sklada za najboljše objavljene strokovne ali znanstvene prispevke. Med letošnjimi nagrajenci je tudi mag. Savina Zwitter, predsednica Bralnega društva Slovenije, ki je nagrado prejela za svoj priročnik Pedagoško delo v šolski knjižnici, ki je lani izšel pri založbi Modrijan. Po mnenju sklada pomeni njen priročnik »pomemben prispevek k oblikovanju teorije bibliotekarstva in informacijske znanosti ter k praksi bibliotekarske in informacijske dejavnosti«.

Iskrene čestitke, Savina!  Veliko čistih dni, žuborečih misli in dobrih knjig (prebranih in napisanih) ti želimo!

Člani in članice BDS

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.