Danes je dan čist in mehak,
zapreden v čipkaste preje,
potok misli, tenek, srebrn trak,
žubori, kot da se deklica smeje.
(iz pesmi T. Pavčka)

V oktobru, mednarodnem mesecu šolskih knjižnic, je Zveza bibliotekarskih društev Slovenije podelila nagrade Kalanovega sklada za najboljše objavljene strokovne ali znanstvene prispevke. Med letošnjimi nagrajenci je tudi mag. Savina Zwitter, predsednica Bralnega društva Slovenije, ki je nagrado prejela za svoj priročnik Pedagoško delo v šolski knjižnici, ki je lani izšel pri založbi Modrijan. Po mnenju sklada pomeni njen priročnik »pomemben prispevek k oblikovanju teorije bibliotekarstva in informacijske znanosti ter k praksi bibliotekarske in informacijske dejavnosti«.

Iskrene čestitke, Savina!  Veliko čistih dni, žuborečih misli in dobrih knjig (prebranih in napisanih) ti želimo!

Člani in članice BDS