Spoštovane članice, spoštovani člani Bralnega društva Slovenije,

Leto je naokrog in s tem čas za poročilo o delu našega društva.

Poročilo je precej obsežno, zato je pripeto v datoteki. Ocenjujemo, da smo kljub spremenjenim družbenim okoliščinam dobro izpeljali večino načrtovanih dejavnosti. Nekatere pa vendarle čakajo na prijaznejše čase. Vabljeni k branju poročila in seveda k aktivnem sodelovanju v društvu.

Letos je pred nami volilno leto, saj se mandat izteka vsem organom društva.

Zato je zbor članov letos še posebej pomemben za naše delovanje.

Načrtujemo ga vitrualno, po zoomu, 3. 3. 2021 ob 18h. Povezavo dobite vsi člani društva pred dogodkom. Če poznate osebe, ki bi se nam pri društvenih dejanostih pridružile, jih lahko povabite, da se nam pridružijo že na zboru. Lepo prosimo, da si že zdaj za ta namen rezervirate svoj čas. Vaša prisotnost in komentarji so nam zelo dobrodošli.

Po statutu so člani upravnega in nadzornega odbora voljeni za 4 leta in letos se mandat sedanjim članom izteka. Zato pozivamo člane, lahko seveda tudi nove (teh smo zelo veseli), da se sami javite, če se le vidite v kateri koli vlogi ali pa če samo žalite bolj aktivno sodelovati pri naših prihodnih dejavnostih.

Volili bomo:

Člane upravnega odbora (UO), ki ima 7 članov:

–          predsednika društva (oblike, zapisane v moškem slovničnem spolu, uporabljamo v tem dokumentu enakovredno za osebe katerega koli spola),

–          tajnika,
–          predstavnika, zadolženega za stike s tujino,
–          2 vodji podružnic, člana UO,
–          2 izmed preostalih članov društva.

Člane nadzornega odbora (NO), ki ima 3 člane:

–          kateri koli člani, ki niso člani UO.

Zelo bomo veseli, če se javite tisti, ki ste pripravljeni aktivno sodelovati pri društvenih aktivnostih. Svojo pripravljenost lahko izrazite s sporočilom, poslanim na društveni naslov: bralno.drustvo.slovenije@gmail.com ali na naslov predsednice: savina.zwitter@gimb.org do 15. 2. 2021.

Upam, da vas je poročilo prepričalo o dobrem delu in javni koristnosti naših dejavnosti in vas zato vabim k plačilu članarine za tekoče leto, ki ostaja nespremenjena, 12 €. Poravnate jo lahko na transakcijski račun SI56 02014-0018058357 pri NLB.

Veselim se srečanja, čeprav virtualnega, z vami v čim večjem številu.

Lep pozdrav

Savina Zwitter, predsednica

Poročilo o delu v 2020

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.