25.- 26. januar 2014, Cankarjev dom, Ljubljana

Člani mednarodnega odbora IDEC so na svojem rednem zimskem sestanku med drugim razpravljali o t. i. evropski mreži za pismenost (vanjo se je med 28 evropskimi državami vključilo tudi BDS – delo na velikem evropskem projektu se uradno začne februarja letos), o razpisih za nagrade in štipendije (gl. http://www.literacyeurope.org/awards-and-grants/awards/ in http://reading.org/Resources/AwardsandGrants.aspx) ter o načrtovanih srečanjih in konferencah.

Prihajajoče konference o branju in pismenosti:

*Datum evropske konference v Celovcu bo javljen nekoliko kasneje, predhodno načrtovani se namreč delno prekriva z letno ameriško konferenco. Avstrijska zveza za pismenost pripravlja zelo bogat in zanimiv program (ena izmed vabljenih sodelujočih je Maja Haderlap!). Poziv za prispevke pride v pomladi 2014 – spremljajte spletno stran BDS!

In še tole: če se je na poletno konferenco UKLA (Brighton, Velika Britanija) prijavil kak član Bralnega društva Slovenije, opozarjamo, da se lahko kot član FELA oz. IDEC prijavi pod istimi pogoji kot član UKLA (torej ceneje).

Bralno društvo Slovenije se iskreno zahvaljuje Cankarjevemu domu za podporo in soorganizacijo dogodka.

 

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.