25.- 26. januar 2014, Cankarjev dom, Ljubljana

Člani mednarodnega odbora IDEC so na svojem rednem zimskem sestanku med drugim razpravljali o t. i. evropski mreži za pismenost (vanjo se je med 28 evropskimi državami vključilo tudi BDS – delo na velikem evropskem projektu se uradno začne februarja letos), o razpisih za nagrade in štipendije (gl. http://www.literacyeurope.org/awards-and-grants/awards/ in http://reading.org/Resources/AwardsandGrants.aspx) ter o načrtovanih srečanjih in konferencah.

Prihajajoče konference o branju in pismenosti:

*Datum evropske konference v Celovcu bo javljen nekoliko kasneje, predhodno načrtovani se namreč delno prekriva z letno ameriško konferenco. Avstrijska zveza za pismenost pripravlja zelo bogat in zanimiv program (ena izmed vabljenih sodelujočih je Maja Haderlap!). Poziv za prispevke pride v pomladi 2014 – spremljajte spletno stran BDS!

In še tole: če se je na poletno konferenco UKLA (Brighton, Velika Britanija) prijavil kak član Bralnega društva Slovenije, opozarjamo, da se lahko kot član FELA oz. IDEC prijavi pod istimi pogoji kot član UKLA (torej ceneje).

Bralno društvo Slovenije se iskreno zahvaljuje Cankarjevemu domu za podporo in soorganizacijo dogodka.