Mednarodna zveza za pismenost (ILA, do nedavnega znana kot IRA) na priporočilo Evropskega komiteja za mednarodni razvoj (IDEC) vsaki dve leti podeli posebno nagrado za inovativno promocijo pismenosti in sicer projektu, ki ga izbere mednarodna komisija, sestavljena iz strokovnjakov z različnih področij pismenosti.

Mednarodno nagrado za inovativno promocijo pismenosti 2015 prejme Mestna knjižnica Kranj za MODRO BRATI IN KRAMLJATI – bralna srečanja v Mestni knjižnici Kranj. Plaketa jim bo podeljena julija 2015 na evropski konferenci v Celovcu. Iskreno čestitamo za ta velik mednarodni uspeh!

Projekt bo predstavljen tudi na spletnih straneh BDS.

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.