Mestna knjižnica Kranj vas vabi na mednarodno konferenco Družinska pismenost; Knjižničarji kot moderatorji družinske pismenosti, ki bo 29. januarja 2019 v dvorani knjižnice.

Konferenca je zaključni dogodek EU projekta »Family Literacy Works«, ki ga financira program Erasmus+. Predstavili bomo rezultate projekta, spoznali nekaj dobrih praks iz Slovenije in tujine, spregovorili pa bodo tudi člani nekaterih družin, ki so bile vključene v izvedbe programov družinske pismenosti.

V projektu smo skupaj s partnerji razvili program usposabljanja moderatorjev družinske pismenosti in ga tudi pilotno izvedli. Pilotne izvedbe so se udeležili knjižničarji iz vse Slovenije, ki so potem v svojih okoljih pripravili srečanja z družinami, na katerih so povezovali branje z učenjem tako staršev kot otrok.

Vabljeni!

Program in e-prijavnica: