Mestna knjižnica Kranj vas vabi na mednarodno konferenco Družinska pismenost; Knjižničarji kot moderatorji družinske pismenosti, ki bo 29. januarja 2019 v dvorani knjižnice.

Konferenca je zaključni dogodek EU projekta »Family Literacy Works«, ki ga financira program Erasmus+. Predstavili bomo rezultate projekta, spoznali nekaj dobrih praks iz Slovenije in tujine, spregovorili pa bodo tudi člani nekaterih družin, ki so bile vključene v izvedbe programov družinske pismenosti.

V projektu smo skupaj s partnerji razvili program usposabljanja moderatorjev družinske pismenosti in ga tudi pilotno izvedli. Pilotne izvedbe so se udeležili knjižničarji iz vse Slovenije, ki so potem v svojih okoljih pripravili srečanja z družinami, na katerih so povezovali branje z učenjem tako staršev kot otrok.

Vabljeni!

Program in e-prijavnica:
https://www.mkk.si/2018/12/21/druzinska-pismenost-konferenca-2019/
Mestna knjižnica Kranj

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.