Predstavnici BDS sva se 12. 9. 2012 udeležili prve letošnje knjižničarske strokovne srede v Ljubljani. Na kratko sva predstavili načrte društva in povabili prisotne, da se aktivno udeležijo strokovnega posvetovanja BDS septembra 2013 (gl. razpis spodaj!)

Vsi, ki smo se zbrali v dvorani v Knjižnici Otona Župančiča, smo z zanimanjem prisluhnili predstavitvi nacionalnega projekta Rastem s knjigo za OŠ in za SŠ (Javna agencija za knjigo Republike Slovenije – http://jakrs.si/rastem_s_knjigo/), vabilu Bralne značke Slovenije na bližnji simpozij o branju otrok z različnimi potrebami (http://www.bralnaznacka.si/index.php?Stran=19), poročilu Slovenske sekcije IBBY o poletnem kongresu IBBY v Londonu (http://www.ibby.si/) in predstavitvi aktivnosti različnih sekcij pri ZBDS. Razveselili sta nas poletni akciji Mestne knjižnice Ljubljana Poletavci – poletni bralci (http://www.mklj.si/index.php/za-medije/arhiv-novic/679-poletavci-poletni-bralci) in Ciciuhec – beremo z malčki (http://www.mklj.si/index.php/projekti/lokalni-projekti/ciciuhec-beremo-z-malcki). Da branje zbližuje stare in mlade ter v sedanjosti stika preteklost in prihodnost, več kot uspešno dokazujejo projekti Kulturna dediščina za družine Slovanske knjižnice, Znamenite Slovenke ter njihova področja delovanja (veseli nas, da so v sedmem ciklu Slovenskega knjižnično-muzejskega MEGA kviza osrednje osebe ženske!) ter rojstvo nove družabne igre Potovanje deklice Delfine (oboje Pionirska). Ful dogaja, bi rekli mladi. In prav je tako, bi pridali mi, nekoliko starejši. (VRG)

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.