Predstavnici BDS sva se 12. 9. 2012 udeležili prve letošnje knjižničarske strokovne srede v Ljubljani. Na kratko sva predstavili načrte društva in povabili prisotne, da se aktivno udeležijo strokovnega posvetovanja BDS septembra 2013 (gl. razpis spodaj!)

Vsi, ki smo se zbrali v dvorani v Knjižnici Otona Župančiča, smo z zanimanjem prisluhnili predstavitvi nacionalnega projekta Rastem s knjigo za OŠ in za SŠ (Javna agencija za knjigo Republike Slovenije – http://jakrs.si/rastem_s_knjigo/), vabilu Bralne značke Slovenije na bližnji simpozij o branju otrok z različnimi potrebami (http://www.bralnaznacka.si/index.php?Stran=19), poročilu Slovenske sekcije IBBY o poletnem kongresu IBBY v Londonu (http://www.ibby.si/) in predstavitvi aktivnosti različnih sekcij pri ZBDS. Razveselili sta nas poletni akciji Mestne knjižnice Ljubljana Poletavci – poletni bralci (http://www.mklj.si/index.php/za-medije/arhiv-novic/679-poletavci-poletni-bralci) in Ciciuhec – beremo z malčki (http://www.mklj.si/index.php/projekti/lokalni-projekti/ciciuhec-beremo-z-malcki). Da branje zbližuje stare in mlade ter v sedanjosti stika preteklost in prihodnost, več kot uspešno dokazujejo projekti Kulturna dediščina za družine Slovanske knjižnice, Znamenite Slovenke ter njihova področja delovanja (veseli nas, da so v sedmem ciklu Slovenskega knjižnično-muzejskega MEGA kviza osrednje osebe ženske!) ter rojstvo nove družabne igre Potovanje deklice Delfine (oboje Pionirska). Ful dogaja, bi rekli mladi. In prav je tako, bi pridali mi, nekoliko starejši. (VRG)