Ob začetku nacionalnega meseca skupnega branja in mednarodnem dnevu pismenosti še enkrat opozarjamo na oddajo Studio ob 17h, ki jo pripravlja  novinar Aleksander Čobec iz uredništva za kulturo RTV Slovenija. Na mednarodni dan pismenosti in ob začetku nacionalnega meseca skupnega branja bo v neposrednem prenosu iz Cankarjevega doma, kjer bo potekal nacionalni medresorski posvet na področju bralne kulture in bralne pismenosti Branje kot vrednota? skupaj z gosti, direktorico Javne agencije za knjigo Renato Zamida, dr. Gajo Kos, knjižno urednico in kritičarko, dr. Sašem Dolencem, komunikatorjem znanosti 2019, in dr. Bernardom Nežmahom, novinarjem in publicistom, spregovoril o dobrih zgodbah in knjigah, o razvoju poglobljenega mišljenja ter prenosu znanja, ki ga omogočajo, ter o vprašanju, ali dobre knjige najdejo pot do bralcev in kakšno mesto jim dajejo mediji.

Na Prvem, Studio ob 17h, 8. september 2020.

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.