Iskalnik kakovostnih mladinskih knjig

Na novi spletni strani Mestne knjižnice Ljubljana je vsem ljubiteljem dobre mladinske literature na voljo Iskalnik kakovostnih mladinskih knjig.

Za leta 2004 – 2019 lahko bralci v iskalniku poiščejo knjige, ki so prejela znak za kakovost zlata hruška. Za knjige, ki so izšle od leta 2016 naprej, pa je na voljo podrobnejše iskanje. Poleg leta izida, lahko iskanje omejite glede na oceno, ki jo je knjiga prejela (dobre -ocena 3, zelo dobre – ocena 4, zlate hruške – ocena 5), glede na vrsto (leposlovje ali poučne knjige), poreklo (izvirno slovenske ali prevedene knjige) ter glede na postavitveno skupino in bralno stopnjo.

O vseh knjigah, ki jih z Iskalnikom najdete, pa lahko preberete več v Priročnikih za branje kakovostnih mladinskih knjig, ki so dostopni v Arhivu Priročnikov. Priročnik vsako leto pripravi in izda  Mestna knjižnica Ljubljana,  Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, ki deluje kot posebna služba znotraj omenjene knjižnice.