Leto 2017

E-gradiva kot bližnjica do uspeha? Strokovni posvet ob mednarodnem dnevu pismenosti. 8. september, Gimnazija Bežigrad.

Leto 2013

Utrinki s posveta BDS, 9. september 2013 – galerija

Leto 2012

Preberite si poročilo o Rednem polletnem sestanku predstavnikov nacionalnih zvez FELA / IDEC (Dunaj, 21. in 22. januar 2012).

Leto 2010

Nove oblike besedil – novi izzivi za bralce na Besedni postaji Filozofske fakultete
Kulturni bazar

Leto 2009

8. strokovno posvetovanje Bralnega društva Slovenije, 8. septembra 2009:
RAZMERJA MED SLIKOVNIMI IN BESEDNIMI SPOROČILI.

Leto 2008

Okrogla miza na temo Bralna pismenost za večkulturno družbo, Cankarjev dom, 8. september 2008

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.