10. maja smo z novinarsko konferenco kulturnice in kulturniki začeli kampanjo Čas je za kulturo in umetnost, ki se po spletu širi z oznako #časzakulturo, s katero skušamo to temo umestiti v predvolilni boj ter kulturi zagotoviti čim bolj primerno mesto in sredstva v času po volitvah. Skupne zahteve si lahko preberete na tej povezavi. Kampanja je povsem odprta za vse, ki se v njej najdejo.

KAKO LAHKO POMAGATE?

(1) PODPIŠITE IN ŠIRITE PETICIJO S SKUPNIMI ZAHTEVAMI

Najdete jo na tej povezavi. Podpišite sebe in svoje organizacije ter jo delite po svojih kanalih.

(2) OPREMITE SVOJE SPLETNE STRANI IN DRUŽBENA OMREŽJA S PASICAMI

Pripravili smo grafično opremo za kampanjo. Celoten paket najdete na tej povezavi. Prosimo, da jih čim bolj uporabljate po svojih kanalih ter k temu spodbudite tudi kolegice in kolege.

(3) UDELEŽITE IN PROMOVIRAJTE SKLEPNI DOGODEK V KINU ŠIŠKA

Gre za soočenje ustvarjalcev in ustvarjalk s predstavniki političnih strank na temo kulture in umetnosti, ki bo 31. maja ob 11:00 v Kinu Šiška. Delite dogodek po svojih kanalih, povabite kolege in kolegice ter se udeležite dogodka. Vabilo najdete na tej povezavi.

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.