10. maja smo z novinarsko konferenco kulturnice in kulturniki začeli kampanjo Čas je za kulturo in umetnost, ki se po spletu širi z oznako #časzakulturo, s katero skušamo to temo umestiti v predvolilni boj ter kulturi zagotoviti čim bolj primerno mesto in sredstva v času po volitvah. Skupne zahteve si lahko preberete na tej povezavi. Kampanja je povsem odprta za vse, ki se v njej najdejo.

KAKO LAHKO POMAGATE?

(1) PODPIŠITE IN ŠIRITE PETICIJO S SKUPNIMI ZAHTEVAMI

Najdete jo na tej povezavi. Podpišite sebe in svoje organizacije ter jo delite po svojih kanalih.

(2) OPREMITE SVOJE SPLETNE STRANI IN DRUŽBENA OMREŽJA S PASICAMI

Pripravili smo grafično opremo za kampanjo. Celoten paket najdete na tej povezavi. Prosimo, da jih čim bolj uporabljate po svojih kanalih ter k temu spodbudite tudi kolegice in kolege.

(3) UDELEŽITE IN PROMOVIRAJTE SKLEPNI DOGODEK V KINU ŠIŠKA

Gre za soočenje ustvarjalcev in ustvarjalk s predstavniki političnih strank na temo kulture in umetnosti, ki bo 31. maja ob 11:00 v Kinu Šiška. Delite dogodek po svojih kanalih, povabite kolege in kolegice ter se udeležite dogodka. Vabilo najdete na tej povezavi.