©ILA 2017

Bi želeli sodelovati v mednarodni anketi o pomembnih temah na področju pismenosti, ki teče pod okriljem Mednarodne zveze za pismenost (ILA)? Vaši odgovori bodo več kot dobrodošli, saj želijo prepoznati globalno žgoče teme.

Anketa za 2018 je (žal dostopna samo v angleščini in španščini) na http://deploy3.yougov.com/survey/selfserve/548/170818?list=cli&sgr=1#?

Rezultati 2017 so objavljeni na https://www.literacyworldwide.org/get-resources/whats-hot-survey

In ne pozabite: še je čas, da se prijavite na letošnji posvet Bralnega društva Slovenije, ki bo 8. septembra na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani. Posvetovanje z naslovom E-gradiva kot bližnjica do uspeha? bo odprlo kritičen pogled na e-gradiva, linearno in digitalno branje ter učinke le-teh na pouk in na bralca. Pridite in prisluhnite vrsti odličnih strokovnjakov – natančen program in prijavnice na https://www.bralno-drustvo.si/

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.