Zveza bibliotekarskih društev vsako leto podeljuje Čopove diplome

Čopova diploma se podeli za izredno pomembno življenjsko delo na področju knjižničarstva, ki je širšega pomena in prispeva k ugledu in napredku knjižničarske stroke. Čopove diplome se podeljujejo posameznikom, ki so člani rednih ali pridruženih članov Zveze. Čopovo diplomo lahko posameznik prejme le enkrat. (http://www.zbds-zveza.si/cop_namen.asp)

Letos jo je prejela naša zelo aktivna članica

mag. Tilka Jamnik

Tilka, ČESTITAMO!

Slovenska sekcija IBBY vsako leto podeljuje nagrado

Podeljuje se promotorjem mladinske književnosti in promotorjem branja, ki delajo neposredno v praksi z mladinsko književnostjo in z mladimi bralci ter pri tem dosegajo izjemne uspehe, pomembne ne le v ožjem okolju, ampak prispevajo tudi h kakovostnemu dvigu te prakse v širšemu slovenskem prostoru. (http://www.ibby.si/index.php/slo-ibby/priznanja-slovenske-sekcije-ibby)

Letos nagrado Slovenske sekcije IBBY prejme

dr. Meta Grosman
zaslužna prof. na Oddelku za anglistiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in dolgoletna predsednica Bralnega društva Slovenije.

Nagrada in priznanja Slovenske sekcije IBBY 2011 bodo podeljena na svečani prireditvi na Slovenskem knjižnem sejmu, v petek, 25. novembra 2011, ob 15.30 uri, na odprtem odru DSP v Veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma.

Meta, ČESTITAMO!

Ljubljana, 25. 11. 2011

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.