Oddelek za predšolsko vzgojo Univerze na Kreti in Grška zveza za jezik in pismenost vas vabita, da se udeležite 6. mednarodne konference o pismenosti z naslovom »Literacy In A Changing World: New Challenges In Education«.

Konferenca bo potekala v Rethymnonu (Kreta) in sicer od 22. do 24. maja 2015. Uradna jezika na konferenci sta angleščina in grščina.

  • Rok za oddajo najave prispevka: 1. november 2014
  • Prijavljeni avtorji bodo o izboru prispevkov obveščeni do 31. januarja 2015.
  • Zgodnja registracija: 31. marec 2015.
  • Več o razpisanih tematskih sklopih, vabljenih govorcih in organizaciji konference najdete na http://synedrio-gram2015.edc.uoc.gr/index.php/en/

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.