Vrata odpira 29. slovenski knjižni sejem.

Več o bogatem programu na http://www.knjiznisejem.si/.

Opozarjamo na nekaj dogodkov, kjer sodelujejo tudi člani, prijatelji in sodelavci.

Odprti oder Društva slovenskih pisateljev, Velika sprejemna dvorana Cankarjevega doma, petek, 22. 11, ob 12.30
Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Slovenska sekcija IBBY ter revija Otrok in knjiga vabijo na skupno prireditev ‘Neumorna trojka slovenske mladinske književnosti’. Na prireditvi bodo med drugim podeljena nagrada in priznanja Slovenske sekcije IBBY 2013 za promocijo mladinske književnosti in branja.
Debatna kavarna, petek, 22. 11. ob 11.00
Kako zorijo knjige? Priznanja zlata hruška (Mestna knjižnica Ljubljana)
Pogovor bo tekel ob nagrajenih knjigah – letošnjih prejemnicah priznanj zlata hruška za izvirno slovensko in prevedeno leposlovno ter za slovensko izvirno poučno knjigo za mladino. Priznanja že četrto leto zapored podeljuje Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo; priznanje zlata hruška v kategoriji prevedena leposlovna mladinska knjiga pa podeljuje Mestna knjižnica Ljubljana, Pionirska, skupaj s Slovensko sekcijo IBBY. V Debatni kavarni bomo o dobrih knjigah kramljali s predstavniki vseh treh nagrajenih založb. Prireditev bo povezovala mag. Darja Lavrenčič Vrabec.
Debatna kavarna, petek, 22. 11. ob 13.00
O umetnosti in branju ali o knjigah za umetnost in kulturo (Zavod RS za šolstvo)
Pogovor bo tekel o knjigah o kulturi in umetnosti v šolskem prostoru. Zakaj izdajati tovrstne knjige? Kaj prinašajo? Na kaj opozarjajo? Kaj takšna knjiga in njeno branje pomenita v tem trenutku? O »papirnati« in »elektronski« verziji take knjige v šolskem prostoru – kaj omogoča ena, kaj druga, katero imamo raje in zakaj? Koga in kako z njimi vključujemo, koga in kako izključujemo? Ali še več: kaj vključujemo in kaj izključujemo? Gosti Vladimir Pirc, Polona Filipič, Veronika Rot Gabrovec se bodo pogovarjali z moderatorko. Marijo Lesjak Reichenberg.