Od 21. do 25. novembra obiščite 28. slovenski knjižni sejem v Cankarjevem domu. Od devetih dopoldne do osmih zvečer se vam vsak dan obeta pisana paleta dogodkov, vstopnine ni.

Udeležite se Debatnih kavarn – morda vsaj tistih, kjer sodelujejo tudi naši člani in članice:

v sredo, 21. 11., ob 11h o bralnih navadah in produkciji knjig: Med ničevostjo in odličnostjo (organizacija Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, MKL)
v četrtek, 22. 11., ob 12h o učenju tujih jezikov (organizacija Znanstvena založba Filozofske fakultete) in ob 14h o bralni pismenosti v e-dobi (organizacija Zavod za šolstvo RS).
v petek, 23. 11., ob 16h o branju tako in drugače: Okrajšani klasiki – nasilje nad literaturo ali motivacija za branje? (organizacija Miš založba)
Pridite tudi na skupno prireditev Slovenske sekcije IBBY, Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS ter revije Otrok in knjiga, v petek, 23. 11. 2012, od 14. do 15. ure na odru DSP. Več o prireditvi v vabilu.

Pridite med knjige in knjigoljubce – izgubiti nimate kaj (morda le dežnik), pridobite lahko veliko!

Več o zanimivem dogajanju na sejmu na http://www.knjiznisejem.si/index.php/uvodnik!

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.