23. Evropska konferenca o pismenosti v Chanii (Kreta)

by | Jan 15, 2024 | Mednarodno, Naslovnica, Novice

V Chanii (Kreta) bo od 24. do 26. junija 2024 potekala 23. Evropska konferenca o pismenosti, ki jo organizira Helensko združenje za jezik in pismenost (ang. HALL: Hellenic Association for Language and Literacy) skupaj z Zvezo evropskih bralnih društev (ang. FELA: Federation of European Literacy Associations). Tema konference je Pismenost za vse: novi izzivi, nove perspektive (ang. Literacy for All: New Challenges, New Perspectives).

Več si lahko preberete na konferenčni spletni strani.

Za več informacij o Zvezi evropskih bralnih društev FELA obiščite spletno stran zveze.

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.