Dr. Bogomir Magajna, pisatelj po umetniškem ustvarjanju, zdravnik psihiater po poklicu, po življenjskem nazoru pa izraziti humanist, je bil rojen pred 110. leti v Gornjih Vremah. S svojim literarnim delom, ki temelji na psihološko poglobljenem koncipiranju usod glavnih junakov, se je neizbrisno zapisal v kulturno podobo našega časa in kraja kot eden najbolj samosvojih umetnikov. V pogovoru, ki ga bo spremljalo fotografsko in filmsko gradivo, bomo z gosti večera na poljuden način osvetlili umetniško, poklicno in življenjsko pot rojaka iz Vremske doline.

Gostje pogovornega večera:
Dr. Zoltan Jan, literarni zgodovinar,
Ivko Spetič, pesnik, pisatelj, esejist in pravnik ter pisateljev nečak,
Črt Kanoni, diplomirani ekonomist, novinar ter poznavalec Magajnove poklicne poti in literarnega opusa,
Stojan Lipolt, arhitekt,
Mešani pevski zbor Divača.

Pogovorni večer, ki ga organizirajo Knjižnica Divača, Razvojni center Divača in pogovorni večeri Divača – mesto nad Reko, bo v petek, 24. januarja 2014, ob 18. uri v prostorih Knjižnice Divača.

Vstop prost, vabljeni.

“Neskončna veličina je biti točka in vesolje istočasno od vekomaj do vekomaj.” (B. Magajna: Na bregovih srca)

Včlanite se

Vabimo vas, da se nam pridružite in pomagate sooblikovati dejavnosti, povezane s promocijo branja, širjenjem bralne kulture, navduševanjem za pogovore o knjigah in podobno.
Pristopna izjava (pdf, 409 KB)

Namenite nam del dohodnine

Če menite, da je naše delo v slovenski družbi pomembno, vas vabimo, da nam namenite del dohodnine: do 1 % denarja, ki ga sicer prejme država, lahko namenite upravičencu (enemu ali več), ki ga izberete sami. Med možne prejemnike sodi tudi Bralno društvo Slovenije. Več ...

NMSB 2023

Nacionalni mesec skupnega branja 2022

Pot knjige

Skupaj za JAK smo pripravili potujočo razstavo 12 plakatov o nastajanju knjige. Za en izvod skrbi BDS. Ta že več let uspešno kroži po slovenskih šolah in kulturnih ustanovah. Izposoja je brezplačna, plakate je treba le prevzeti in jih vrniti na dogovorjeni naslov v Ljubljani. Navadno je razstava na eni lokaciji okrog 1 meseca. Kadar je interesa več, je treba na plakate nekoliko počakati. Zato vabimo vse zainteresirane, da se za dogovor oglasite na e-pošto savina.zwitter@gimb.org. E-knjižica s plakati je brezplačno na voljo tudi na https://www.biblos.si/kategorija/stripi-in-mange.