Dr. Bogomir Magajna, pisatelj po umetniškem ustvarjanju, zdravnik psihiater po poklicu, po življenjskem nazoru pa izraziti humanist, je bil rojen pred 110. leti v Gornjih Vremah. S svojim literarnim delom, ki temelji na psihološko poglobljenem koncipiranju usod glavnih junakov, se je neizbrisno zapisal v kulturno podobo našega časa in kraja kot eden najbolj samosvojih umetnikov. V pogovoru, ki ga bo spremljalo fotografsko in filmsko gradivo, bomo z gosti večera na poljuden način osvetlili umetniško, poklicno in življenjsko pot rojaka iz Vremske doline.

Gostje pogovornega večera:
Dr. Zoltan Jan, literarni zgodovinar,
Ivko Spetič, pesnik, pisatelj, esejist in pravnik ter pisateljev nečak,
Črt Kanoni, diplomirani ekonomist, novinar ter poznavalec Magajnove poklicne poti in literarnega opusa,
Stojan Lipolt, arhitekt,
Mešani pevski zbor Divača.

Pogovorni večer, ki ga organizirajo Knjižnica Divača, Razvojni center Divača in pogovorni večeri Divača – mesto nad Reko, bo v petek, 24. januarja 2014, ob 18. uri v prostorih Knjižnice Divača.

Vstop prost, vabljeni.

“Neskončna veličina je biti točka in vesolje istočasno od vekomaj do vekomaj.” (B. Magajna: Na bregovih srca)